maandag 31 augustus 2015

DeltaPatents spreekt op Live webcast over impact Unified Patent Court op Post-grant procedures


DeltaPatents spreekt op de Live webcast van The Knowledge group: "Post-Grant Patent Opposition in Europe and the U.S.". Sander van Rijnswou bekijkt de invloed die het nieuwe Unified Patent Court zal hebben op octrooi procedures na verlening, zoals EPO opposities.

Sinds de America Invents Act van kracht is bestaat er in Amerika een oppositie procedure na verlening van een octrooi. Derden kunnen de geldigheid van een octrooi aanvechten bij het USPTO zonder naar een rechtbank te gaan. De USPTO heeft al meer dan  2700 verzoeken voor 'inter partes review (IPR)' gekregen.

Het Europees octrooi bureau kent al sinds zijn start een oppositieprocedure. In 2014 werd in 2143 zaken een beslissing genomen door het EPO over een al verleend octrooi.  In deze webcast van The Knowledge Group wordt de nieuwe procedure in Amerika vergeleken met Europese opposities.

Ook in Europa staat het nodige te veranderen. Op dit moment wordt er een nieuwe rechtbank voor octrooizaken opgericht: het Unified Patent court  (UPC, eengemaakt octrooigerecht in mooi Nederlands). Op onze unitary patent blog worden de laatste ontwikkelingen op dit gebied gevolgd. In de webcast ga ik in op de invloed die het UPC zal hebben op oppositie procedures.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Statcounter