woensdag 8 april 2015

USPTO verleent negen miljoenste octrooi

Een trechter voor het verzamelen van regenwater bij een ruitenwisser
Het Amerikaanse octrooibureau USPTO heeft het negen miljoenste (9000000) octrooi verleend. Het eerste Amerikaanse octrooi werd verleend in 1790.

Het octrooi beschermt een voertuig ruitenwisservloeistof bijvulsysteem (vehicular windshield washer fluid replenishing system). Het systeem heeft een trechter dat regenwater opvangt om de ruitenwisservloeistof mee bij te vullen. Daarnaast heeft het systeem ionenwisselaarhars om het regenwater te behandelen en een mengkamer dat een concentraat aan het regenwater toevoegt.

De verleende claims beschrijven betrekkelijk gedetailleerd hoe het systeem geconstrueerd is. Toen de claim voor het eerst werd ingediend in 2012 was de claim een stuk korter en minder gedetailleerd. Tijdens de behandeling heeft het USPTO bezwaren gehad tegen de claim ondermeer omdat ze volgens het USPTO teveel leken op een eerder regenwater opvangsysteem. Nadat de claims door de aanvrager zijn aangepast heeft het USPTO ze verleend.

Het octrooi is verleend aan Wiperfill Holdings Llc en beschermt vermoedelijk het regenwater opvangsysteem van WiperFill. Voor zover ik kan opmaken loper er geen corresponderende Europese aanvrage om dit systeem ook in Europa te beschermen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Statcounter