dinsdag 12 maart 2019

EPO publiceert jaarverslag over 2018


EPO heeft cijfers gepubliceerd over Europese octrooien en octrooiaanvragen in 2018 (pdf). Nederland springt er op een paar plekken uit. In het lijstje 'Ratio per million inhabitants based on European patent applications' staat Nederland op de tweede plaats, direct na Zwitserland. Er werden in Nederland, 416 aanvragen ingediend per miljoen inwoners. In absolute aantallen, staat Nederland op de achtste plek, na de US, Duitsland, Japan, Frankrijk, China, Zwitserland en Korea.

Dat Zwitserland en Nederland het relatief goed doen betekent overigens niet noodzakelijk dat in die landen veel innovatief onderzoek plaatsvindt. Er is geen verplichting dat een aanvraag voor een Europees octrooi wordt ingediend vanuit het land waar het onderzoek is gedaan.

Het bedrijf met de meeste indieningen was Siemens, gevolgd door Huawei, Samsung, LG, United Technologies en Royal Philips. Grote bedrijven waren samen goed voor 71% van de aanvragen.

De meeste octrooi aanvragen (patent applications) waren voor medische technologie, gevolgd door digitale communicatie en computer technology. Zie ook nu.nl en europa-nu.nl.Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Statcounter